Om företaget
        Pias Praktiska Pedagogik 

Röda stugan i Hyssna - Mitt paradis på jorden!

 

När jag efter ett helt liv i skolans värld gick i pension, hade jag bara ett problem att brottas med. Skulle jag få använda mina förvärvade kunskaper även i framtiden? Min man och jag hade precis flyttat från Göteborgs centrum till Röda stugan i Hyssna - mitt ute på landet. Trädgårdsarbete skulle det bli - men sedan?

 

Allra först började jag arbeta ideellt som stödperson och samordnare för Brottsofferjouren. Detta höll jag på med under ett par år.

 

Efter mycket tankemöda och diskussioner med familjen kom jag fram till, att jag dessutom skulle starta ett företag med pedagogisk inriktning. Så skapades "Pias Praktiska Pedagogik"

2011-11-02.

 

Jag har arbetat med elever med särskilda behov under många år och även med elever inskrivna i sär- och träningsskola. Min idé är att alla kan lyckas med någonting och att alla kan få ett bra liv med rätt stöd och mycket träning. Alla skall få möjlighet att känna sig duktiga och få uppleva glädje i vardagslivet.

 

Eftersom jag är intresserad av natur och miljö samt att arbeta med händerna, blev min inriktning den praktiska. Kunskap föder intresse och är utvecklande för alla sinnen. Mitt utgångsläge här ute i den vackra naturen i Mark med en del av Hyssnaleden utanför knuten passar väl in på detta. Under årens lopp har vi byggt upp en lummig trädgård med inriktning på en bra miljö för insekter och smådjur.

 

Allt eftersom åren har gått har tyngdpunkten kommit att ligga mest på betonggjutning och kurser i detta. Varje vår och höst arrangerar jag kurser i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Kurserna hålls i Röda stugans Njuteri i Hyssna. Jag säljer mina alster hemma i Hyssna, på Torpa stenhus och på marknader i närområdet. Dessutom finns jag med på Surtansöndag i Hyssna den första söndagen i juli, Konsthantverksrundan i Mark den sista veckan i juli varje år samt Partille Hemslöjds- och Konsthantverksförenings arrangemang på Slottet i Partille.

 

Nu hoppas jag, att många unga som gamla med olika förutsättningar också vill pröva på något av allt det som finns att göra hemma hos mig i Röda stugan.