Om företaget

Nyheter

 

6 maj Vårpicknick på Gångemads fårgård

 

Kurser i betonggjutning klockan 10 - 16 i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan:

 

14 maj Hyssna med brytning 17 maj

19 maj Partille med brytning 22 maj

26 maj Hyssna med brytning 29 maj (för dig som redan kan)

2 juni Hyssna med brytning 5 juni

? Lerum

 

 

 

 

 

 

 

Röda stugan i Hyssna - Mitt paradis på jorden!

 

När jag efter ett helt liv i skolans värld gick i pension, hade jag bara ett problem att brottas

med. Skulle jag få använda mina förvärvade kunskaper även i framtiden? Min man och jag hade precis flyttat från Göteborgs centrum till Röda stugan i Hyssna - mitt ute på landet. Trädgårdsarbete skulle det bli - men sedan?

 

Allra först började jag arbeta ideellt som stödperson och samordnare för Brottsofferjouren. Detta höll jag på med under ett par år.

 

Efter mycket tankemöda och diskussioner med familjen kom jag fram till, att jag dessutom skulle

starta ett företag med pedagogisk inriktning.Så skapades "Pias Praktiska Pedagogik"

2011-11-02.

 

Jag har arbetat med elever med särskilda behov under många år och även med elever inskrivna i sär- och träningsskola. Min idé är att alla kan lyckas med någonting och att alla kan få ett bra liv

med rätt stöd och mycket träning. Alla skall få möjlighet att känna sig duktiga och få uppleva glädje i vardagslivet.

 

Eftersom jag är intresserad av natur och miljö samt att arbeta med händerna, blev min inriktning den praktiska. Kunskap föder intresse och är utvecklande för alla sinnen. Mitt utgångsläge här ute i den vackra naturen i Mark med en del av Hyssnaleden utanför knuten.

 

Allteftersom åren har gått har tyngdpunkten kommit att ligga mest på betonggjutning och kurser i detta. Varje vår och höst arrangerar jag kurser i samarbete med SV. Kurserna hålls i Röda stugans Njuteri i Hyssna och i Jonsereds trädgårdar eller efter önskemål. Jag säljer mina alster hemma i Hyssna och på marknader i närområdet. Dessutom finns jag med på Konsthantverksrundan i Mark den sista veckan i juli samt Partille Hemslöjds- och Konsthantverksförenings arrangemang på Slottet i Partille.

 

Nu hoppas jag, att många unga som gamla med olika förutsättningar också vill pröva på något av allt det som finns att göra hemma hos mig i Röda stugan.